Pianoles

Welkom om bij mij het pianospelen te leren !

In Barendrecht en Ridderkerk rijd ik rond om aan huis pianolessen te geven.

Bij mijn huis in Hoogvliet in de muzikantenwijk "Veld van Klanken" , in mijn muziekstudio in de binnentuin geef ik pianolessen in klassieke muziek op een Yamaha G3 vleugel.

Voor zowel beginners als gevorderden van alle leeftijden vanaf  7 jaar 

Het speelplezier staat voorop. 

Voor het allereerste begin  gebruik ik de 6 - delige lesmethode van Alfred's Basic Piano Library voor kinderen, en voor volwassenen de 3 - delige Alfredserie voor volwassenen.

Samen kijken we als leerling en docent wat de muzikale wensen zijn, en volgen we je/ uw eigen ontwikkeling.

Er zijn veel aspecten aan het pianospelen zoals liedjes en muziekstukken spelen, en werken aan de ontwikkeling van het gehoor, het muzikaal spelen, het notenlezen, met akkoorden spelen, de pianotechniek en muziektheorie leren kennen en nog veel meer..ook opgeleid worden voor het conservatorium hoort tot de mogelijkheden.

Als het weer mogelijk wordt, houd ik regelmatig een voorspeelavond voor de leerlingen waarbij het optreden een ervaring is die stimulerend werkt bij de lessen. Bovendien is het altijd een feestelijk gebeuren om samen met andere pianoleerlingen het enthousiasme voor het pianospelen met elkaar en publiek te delen.

Ik ben lid van de Epta Nederland, dat is de European Pianoteachers Association. Middels deze beroepsvereniging van gediplomeerde docenten houd ik contact met collegapianodocenten over het lesgeven.

 Leuk weetje dat te lezen valt op www.letsplaypiano.nl: Muziek maakt slim!  Pianospelen: bevordert de integratie, verbetert sociaal gedrag, stimuleert de intellgentie, bevordert schoolprestaties, vermindert concentratieproblemen.

Kortom: Pianospelen kan een enorme verrijking zijn voor je/ uw leven:

Maak een afspraak en kom eens langs voor een  proefles !